Daarom Chi Running

Wil je meer vanuit ontspanning leren hardlopen, blessureleed voorkomen waardoor je lekkerder in je flow kan blijven lopen? Dan is hardlopen vanuit de ChiRunning filosofie de allerbeste optie. Bij ChiRunning laat je de weg onder je doorgaan en je laat je vooruit trekken door de zwaartekracht. Vanuit deze insteek komt een haklanding neer op remmen en is het heffen van knieën verspilde energie, net als afzetten. Centraal staat het Oosterse principe dat je niet tegen een (natuur)kracht in moet gaan, maar deze in je voordeel kan gebruiken.

 INDIVIDUELE TRAINING

We gaan bij ChiRunning de slimme verschillen ten opzichte van conventioneel hardlopen ontdekken en ervaren. De grote spieren in je lichaam doen het meeste werk. Je lopen wordt een gecontroleerde valbeweging waarbij de ‘naald in watten’ altijd de basis van je beweging is! Je kan een individuele training boeken maar een duo les behoort ook tot de mogelijkheden. Zeker net zo gezellig en leerzaam.  Locatie en tijd spreken we samen af.
Lees verder

START TO CHI RUN 2024

Het is gericht  op het ontwikkelen van een handigere looptechniek. Dit doen we door middel van speelse oefeningen, aandacht voor je lichaamshouding vanuit de TaiChi. We maken gebruik van inspanning- en ontspanningsoefeningen om weer meer in balans te komen. De cursus wordt 1 keer per jaar in juni verzorgd. 4 dinsdagavonden krijg je veel  persoonlijke aandacht en tips. Waar we dat doen? Natuurlijk Outdoor;-)
Lees verder

TRAININGSCENTRUM OBDAM

Je kan wekelijks aansluiten bij de reguliere trainingen bij het ChiRunning trainingscentrum in Obdam. Een wekelijks gezellig sportief uurtje voor jezelf.

Hollend stilstaan verzorgt ook regelmatig verdiepingstrainingen op het strand. De vervolgtips, de verandering van ondergrond en omgeving helpen je om je ChiRunning techniek op een dieper niveau in je lichaam verder te ontwikkelen.

Lees verder

Najaar 2024

Samen trainen om in het najaar van 2024 topfit te zijn;-) Dat bereik je door te trainen op hartslag en een jaar samen op pad te gaan. Om de week traint de groep samen. Je loopt de andere trainingen in je eigen omgeving. Deze trainingen doe je ook volgens je unieke hartslagschema.  ChiRunning en de EnergyControl vullen elkaar zo fantastisch aan in je hardloopexperience;-) Je staat dan zeker superfit aan de start!!

Lees verder

AGENDA | WORKSHOPS & CURSUSSEN

Previous Next
CHI RUNNING TECHNIEK

De Chi Running techniek bestaat uit 4 basisonderdelen:
– Basishouding
– ChiWalking/optillen van enkels
– “forward fall” / “dan t’ian in front”
– Armzwaai

We brengen deze onderdelen allemaal samen en we beginnen met hardlopen. Je vergroot je kernkracht, terwijl je leert om je armen en benen te ontspannen. Hollend stilstaan neemt je stap voor stap mee in de Chi techniek van efficiëntie, focus, ontspanning van ledematen, ruimte maken in gewrichten, een sterk centrum, rechte wervelkolom ‘naald in watten’, je voorwaartse val is je versnelling, pasfrequentie, kort grondcontact en bewegingsritme met behulp van de metronoom.
Kortom, je hardlopen wordt een moeiteloze, gecontroleerde valbeweging!
Lees verder

FOCUS JE GEEST

Als je nu geen tijd neemt voor je gezondheid moet je later tijd nemen voor je ziek zijn.

Chi is stromende levensenergie:
Activiteit en rust zijn twee vitale aspecten van het leven. Balans vinden tussen die twee is een kunst op zich. Weten wanneer te rusten en wanneer actief te zijn. Het ene in het andere kunnen vinden en in welke mate is wijsheid. Activiteit in rust, en rust in activiteit, is ultieme wijsheid.

Een leven lang bewegen in een fit lichaam.

ADEMHALING

Bij langdurige stress raakt het lichaam uit zijn natuurlijke balans, waardoor een verkeerde ademhaling ontstaat. Dit kan leiden tot een gevoel van gejaagdheid en onrust. Doel van de therapie is om weer rust in het lichaam te krijgen. Er wordt aandacht besteed aan de ademfrequentie, de ademteug en het adempatroon. Ademhalingsoefeningen zijn een zeer belangrijk onderdeel tijdens de  runningtherapie, maar komen ook zeker aan bod in de ChiRunning en ChiWalking lessen.

Lees verder

TESTEN

De EnergyControl test wordt ingezet om mensen op de juiste lichamelijke belastbaarheid te laten trainen. Aan de hand van de uitslagen wordt een persoonlijk trainingsschema gemaakt. Zo wordt werken aan herstel en opbouw in energie en conditie via een ‘meten is weten’ instrument ondersteund.
De testen kunnen een onderdeel van een outdoor coachings traject zijn. Ze zijn onmisbaar voor prestatielopers ter voorbereiding voor een event!
Lees verder

Blessure-preventief en energie-efficiënt (hard)lopen

Door tijdens het bewegen gebruik te maken van de principes van de bewegingsleer Tai Chi gebruik je minder spierkracht. Je gebruikt het principe dat je niet tegen een natuurkracht moet ingaan maar deze in je voordeel kan gebruiken. Via deze methode kan je blessure-preventief & energie-efficiënt van A naar B. Je bent als het ware op zoek naar een perfect afgestelde auto die geruisloos over de weg zoeft. Inspanning daar waar nodig, ontspanning daar waar het kan.

De metafoor die bij Tai Chi gebruikt wordt is ‘Naald in watten’; een sterke kern met ontspannen ledematen. Via body sensing maak je ruimte in je gewrichten en werk je aan sterkere rompspieren. Jouw lijf is leidend in de beweging en dus in het investeren in je gezondheid of prestaties. Je leert dus om vanuit een andere focus te gaan bewegen!

HARDLOOPBLESSURES

Vaak zijn het de kleine spieren in je lichaam die tijdens het sporten gaan protesteren omdat ze jaar in jaar uit, onder grote druk, voor je aan het werk zijn. Niet gek toch!!! Een hardlooptrainingsschema is voor jou wellicht dwingend maar je lichaam is altijd leidend!
Dus…… laat je jouw lichaam niet lijden, maar leiden! Als je als enthousiaste hardloper serieus leert luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft, kan je mooie stappen vooruit maken.

TRAININGSSCHEMA’S

Hollend stilstaan heeft diverse schema’s om lopers van verschillende niveaus te begeleiden.
Voor zowel de beginnende als de ervaren hardloper liggen er trainingsschema’s op de plank.
Tijdens een trainingsperiode kan hardlopen goed afgewisseld worden met fietsen. Een ietwat andere belasting voor de spieren kan (tijdelijk) een welkome afwisseling zijn.

CHI RUNNING OBDAM

Hollend Stilstaan geeft wekelijks een  techniektraining ChiRunning. Op donderdagavond verzamelen we bij Sportstudio De Boer, Dobber 9 te Obdam en van daaruit gaan we outdoor onze Chi trainingen doen.
Lekker bewegen binnen je eigen belastbaarheid waarbij je lichaam altijd leidend is. Overbelasting en blessures krijgen geen kans! Een leven lang fit met ChiRunning. Het gaat je zeker veel opleveren ;-).
Meer info en aanmelden

Ervaringsverhalen

Previous Next