Voor wie is ChiRunning geschikt?

ChiRunning is geschikt voor beginnende lopers, recreatieve lopers en prestatielopers. Heb je tijdens je huidige hardlopen snel last van je: scheenbenen, achillespezen, hielspoor, schouders, peesplaten, onderrug of andere problemen?

ChiRunning is er voor iedereen die op een energie efficiënte en blessurepreventieve manier wil leren hardlopen. Je lichaam is daarbij altijd leidend; je leert luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Je leert het inslijten van de blessure-preventieve ChiRunning techniek via het pad van geleidelijkheid. Je leert licht en soepel te lopen.

Voor de hoeveelheid stappen per minuut maken we gebruik van een metronoom. Aandachtsgebieden zijn: basishouding, ontspannen afwikkelen van je voeten, je helling is je versnelling.
Begin met het volgen van een individuele les voor een gedegen kennismaking met de techniek. Wil je daarna een uurtje lekker buiten sporten binnen je eigen belastbaarheid en stap voor stap je looptechniek verder doorontwikkelen? Dan is aansluiten bij de wekelijke groepstraining bij het trainingscentrum ChiRunning in Obdam zeker een goed idee.
Lees verder