Voor wie

ChiWalking
Voor mensen die graag op een lekkere en ontspannen manier willen wandelen. ChiWalking is geschikt voor de actieve sportieve wandelaar die langer wil wandelen, de gewone wandelaar en de wandelaar die start met fysieke klachten. Jouw lichaam is leidend dus is er aandacht voor klachten zoals: scheenbeenproblematiek, weinig belastbare knieën, rug-, schouder- en nekklachten. Je leert een goede basishouding aan te nemen waardoor je sterk bent en tegelijkertijd ontspannen kan staan. Je leert je lichaam zo te gebruiken om vanuit ontspanning en balans te lopen, ook op heuvelachtig terrein. Een sterke kern en ontspannen ledematen. De grote spieren doen het werk. Door gebruik te maken van de zwaartekracht ontlast je je kleine spieren. Aandachtsgebieden zijn: goed staan op je voeten, bovenlichaam stil houden, onderlichaam laten roteren, armzwaai en paslengte. Bewegen met ontspanning, souplesse, stabiliteit en balans. Hoe fijn is dat!
Lees verder

ChiRunning
Is geschikt voor beginnende lopers, recreatieve lopers en prestatielopers. Heb je tijdens je huidige lopen snel last van je: scheenbenen, achillespezen, hielspoor, schouders, peesplaten, onderrug of andere problemen? ChiRunning is er voor iedereen die op een energie efficiënte en blessurepreventieve manier wil leren hardlopen. Je lichaam is daarbij altijd leidend; je leert luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Je leert het inslijten van de blessure-preventieve ChiRunning techniek via het pad van geleidelijkheid. Je leert licht te lopen. Voor de hoeveelheid stappen per minuut maken we gebruik van een metronoom. Aandachtsgebieden zijn: basishouding, ontspannen afwikkelen van je voeten, je helling is je versnelling.
Begin met het volgen van een eendaagse workshop voor een gedegen kennismaking met de techniek. Wil je daarna een uurtje lekker buiten sporten binnen je eigen belastbaarheid en stap voor stap je techniek verder inslijten? Sluit dan een periode aan bij de groepstrainingen in Obdam.
Lees verder

Outdoor coaching & Runningtherapie
Helpt mensen die een disbalans hebben in hun mentale draaglast en draagkracht. Herkenbare klachten zijn: opgejaagd gevoel, verminderde energie, verminderde nachtrust, piekergedrag, concentratieproblemen, moeite hebben met het kunnen ontspannen. Doelen van een traject zijn: zorgen voor een goede lichamelijke conditie, optimaal te leren uiten, leren om spanning naar ontspanning te buigen, leren om keuzes te maken die bij je passen: dus keuzes waar je blij van wordt. Het traject bestaat altijd uit een mentaal en fysiek gedeelte. Los van je klachten gaan we samen op pad zodat je lichaam en hoofd weer gaan samenwerken. De uitkomst is een hernieuwde balans met nieuwe kansen!
Lees verder

Bedrijven
Hollend stilstaan is gespecialiseerd in ziekteverzuimpreventie vanuit duurzaam personeelsbeleid. Zij organiseert zowel individuele als groepstrainingen.

Individuele bedrijfstrainingen
Preventief ziekteverzuimpersoneelsbeleid houdt onder andere in dat er snel ingegrepen wordt tijdens een neerwaartse spiraal van de gezondheid van de betrokkene. Hierdoor zal de werknemer niet, minder snel, of korter gaan uitvallen van arbeid. De gegroeide disbalans wordt tijdig omgebogen naar een situatie waarin de werknemer zijn taakfunctie weer met een gezonde gedrevenheid kan uitvoeren. Het traject bestaat altijd uit een mentaal en fysiek gedeelte. Los van je klachten gaan we samen op pad zodat lichaam en hoofd weer gaan samenwerken.
Aandachtsgebieden zijn: zorgen voor een betere lichamelijke conditie, optimaal te leren uiten, leren om spanning naar ontspanning te buigen, leren om keuzes te maken die bij je passen als individu in een werksetting, keuzes die in deze hectische tijd zeker nodig zijn. De uitkomst is een hernieuwde balans met nieuwe kansen.

Groepstrainingen voor bedrijven
Voor bedrijven verzorgt Hollend stilstaan ook trainingen vanuit de focus: Balans door Beweging. Te denken valt aan thema’s vanuit duurzaam personeelsbeleid: (over)belasting c.q. ontspannen van de basishouding van het lichaam tijdens het werk, inzicht in ademhalingstechnieken. Door goed te leren ademen kan het lichaam meer in ontspanning blijven of om weer goed te leren ontspannen. De mindful trainingen doen een groot appel op het lichaamsgevoel en zelfreflectie van de individuele deelnemer. Een ChiWalking workshop is een perfecte manier om een teamtraining een actieve en interessante invulling te geven. Een aanrader!

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact op via 06-2737 1040 of via info@hollendstilstaan.nl.