Ademwerk

Goed ademen is van levensbelang: Als de basis maar goed is!

Het levensritme beheerst alle leven. De ademhaling en de hartslag van onze lichamen zijn daar een zeer concreet onderdeel van.

Voel jij je onrustig? Dikke kans dat je ademhaling van slag is ;-(

We ademen 24/7. Bij langdurige stress raakt het lichaam uit zijn natuurlijke balans. Een van de gevolgen van deze disbalans is het ontwikkelen van een verkeerde ademhaling. Dit kan leiden tot een gevoel van gejaagdheid en onrust en andere mentale en fysieke klachten.

Door het ontwikkelen van een verkeerde ademhaling blijft je lichaam in een permanente staat van paraatheid staan. Je lichaam drukt als het ware aldoor het gaspedaal in, ook als je niets doet en op de bank zit. Je lichaam kan de rem niet meer vinden. Je lichaam is dus erg hard aan het werk terwijl hij eigenlijk gewoon in ruststand zou mogen staan. Je ‘motortje’ mag gewoon uit staan.
Ademhaling is een van de belangrijkste instrumenten om het lichaam weer tot rust te krijgen en daarmee ook de vetverbranding weer aan te wakkeren. In rust moeten we vet verbranden, deze grote voorraad is daarvoor gemaakt.

Ademen tijdens Rust

  1. Ademteug: de ademteug is de hoeveelheid lucht die in- & uitgeademd wordt.
  2. De frequentie: het aantal keren dat je in- & uitademt.
  3. Het adempatroon is zeer belangrijk voor het welbevinden van de mens. De meeste mensen denken dat als je inademt de zuurstof meteen naar je bloed vliegt, maar dat gebeurt pas op de uitademing, daarom is je adempatroon zo belangrijk. Je moet in rust de gaswisseling de tijd geven.

Alle bovengenoemde 3 onderdelen kunnen in rust afwijken.
Bij het afnemen van een rustmeting van de EnergyControl brengen we ze in kaart en worden de verschillende componenten en focussen doorgenomen. Jouw ademhaling wordt via een borstband live op een digitaal scherm weergegeven en zo inzichtelijk gemaakt.

Ademen tijdens inspanning
Tijdens inspanning moeten we veel ademen en laat dat ook lekker gebeuren, op een zeker niveau neemt het lichaam het van de geest over en dan adem je vanzelf passend bij de inspanning. Dit is ook het niveau waar op het lichaam zich prettig voelt.

Oefenen van de ademhalingsspieren
Door dagelijkse ademhalingsoefeningen op een stoel te doen train je stap voor stap je ademhalingsspieren. Door middel van ademhalingsoefeningen zoeken we de rem in je systeem weer op. Je hartspier heeft tijd en oefeningen nodig om de juiste modus weer terug te vinden. Door het doen van deze oefeningen kan je hartslag in rust structureel naar beneden bijgesteld worden.
Skilled for Breathing / Skilled for life!!

Adem naar Arbeid
Dus: als je lichaam hard aan het werk is dan mag je hartslag omhoog, als je lichaam niet aan het werk is dan moet je hartslag weer naar een relaxstand terugkeren. Dan pas kan jouw lichaam in rust goed uitrusten. Vervolgens kan je weer sneller en vol energie aan je volgende taak beginnen;-)

Dagelijks op de bank werken aan je herstel? Ja dat kan!
Om de juiste balans weer te hervinden zijn dagelijks oefeningen op de bank dus noodzakelijk.

  • Ga rechtop op een stoel zitten. Zet je voeten stevig op de grond.
  • Adem rustig uit. Adem rustig in door je neus. Adem rustig uit door je neus.
  • Doe daarna even niets.
  • Adem daarna weer rustig in door je neus, etc.
  • Zorg dat je relaxed blijft in ademen.
  • 12 tot 8 ademhalingen per minuut is voldoende.

Via dagelijkse ademhalingstraining kan je je (onrustige) lichaam weer in de relax stand brengen en terugkeren naar een natuurlijke ademhaling.

 

Werkwijze Hollendstilstaan
Een rustmeting | ademhalingstherapie via de methode EnergyControl is altijd individueel en bestaat uit minimaal twee contactmomenten. Het hangt van een aantal factoren af hoe vaak we elkaar daarna nog zien. Houdt rekening met een aantal terugkomafspraken zodat we naar een zo goed mogelijk rustademhalingsresultaat kunnen streven.

Je krijgt stevig adem-training huiswerk. We zien elkaar na de eerste afspraak na  een korte periode weer. We checken dan of je op de goede weg bent tijdens ademhaling in rust.  De 1ste afspraak duurt 1 1/2 uur. De vervolgafspraak neemt ongeveer 1 uur in beslag.

Kosten:
van de eerste 2 contactmomenten € 120,00.
per vervolgafspraak € 60,00

Waar:
De afspraken vinden plaats in Obdam bij De Boer Sport, Health, Wellness. Indien wenselijk kom ik naar je toe mits er een rustige ruimte beschikbaar is waar wij kunnen werken.

Samenwerking vanuit De Boer Sport, Health, Wellness in Obdam
Hollend stilstaan werkt samen met de andere ondernemers die werken vanuit de Sportstudio in Obdam.