Daarom Chi Walking

Tegenwoordig wordt onder actief bewegen meestal verstaan: sneller, langer, sterker, moeilijker, afzien, zweten, grenzen verleggen, spierpijn. Wandelaars wandelen door met gevoelige knieën, blaren, met zere voetzolen, overbelaste spieren, lage rugpijnen en ga zo maar door. De wens om heel te blijven wordt gelukkig steeds groter. Is dat ook jouw wens?
Dan is ChiWalking de perfecte manier voor jou om soepel te gaan bewegen. Chi Walking baseert zich op het Tai Chi-principe van de geleidelijke vooruitgang. Het blijven focussen op de techniek vormt een stabiele basis voor de volgende stap en voorkomt de druk om sneller vooruit te willen gaan dan past bij jou als individu. Dit zorgt ervoor dat je tijdens korte maar ook langere wandeltochten binnen jouw eigen belastbaarheid blijft.

INDIVIDUELE WANDEL ANALYSE

Tijdens deze ChiWalking analyse ga je de slimme verschillen ten opzichte van gewoon lopen ontdekken en ervaren.

We gaan samen op zoek naar je beste wandelhouding. De grote spieren in je lichaam doen het meeste werk.

Je lopen wordt een gecontroleerde valbeweging waarbij we altijd op zoek zijn naar souplesse!
Een vervolg les of cursus behoort tot de mogelijkheden!!

Lees verder

WORKSHOPS & CURSUSSEN

Ontdek de ontspannen kracht in je beweegsysteem! Tijdens deze inspirerende ontmoeting gaan we op zoek naar je beste wandelhouding. Door de analyse ontvang je zeker enkele AHA momenten. We zijn nl. puzzelstukjes aan het verzamelen en als het ware op zoek naar een  uitgelijnde auto die zo min mogelijk energie gebruikt en soepel afgesteld is tijdens het rijden. Je kunt je individueel inschrijven maar nog leuker met vrienden;-)

Lees verder

VERDIEPINGSLESSEN

 

Skilled for Walking, Skilled for Life!

Wandelen met elkaar en bewust bezig zijn om meer souplesse in je lichaam te voelen: `Balans door beweging`.

Op verzoek van super enthousiaste cursisten organiseren we een aantal keer per jaar een korte verdiepingscursus in uitdagende en inspirerende omgevingen.

Een experience vol Chi uitwisselingen en -wandeltips.
Doe je mee??

Lees verder

AGENDA | WORKSHOPS & CURSUSSEN

Previous Next
Chi walking techniek

We gaan na de eerste uitleg over de methode eerst op zoek naar de juiste lichaamshouding. De zogenaamde ‘naald in watten’ is de basis. Een goede houding, ontspanning in de ledematen en gebruik maken van de zwaartekracht zorgen ervoor dat je vanuit ontspanning wandelt. We oefenen het wandelen op verschillende tempo’s.

Ook leer je de techniek om heuvels gemakkelijk op en af te lopen. Dit zal je veel voordeel opleveren als je in de bergen wandelt. Je belast je knieën, kuiten en achillespezen veel minder en verspilt minder energie.

Door het pad van de geleidelijkheid te bewandelen kom je steeds meer in de verdieping en souplesse van de Chi techniek terecht.

Lees verder

SANTIAGO DE COMPOSTELLA

`The Beautitudes of the Pilgrim`.

Heb je deze pelgrimage op je verlanglijstje staan? Dan is het leren inzetten van de Chi kracht een dikke pre;-) Anneke heeft in 2016 deze fantastische tocht zelf vanuit St Jean Pied de Port mogen lopen! De ChiWalking techniek was daarbij een heerlijk ontspannen hulpmiddel.
Wil je ook de voordelen van ChiWalking gebruiken? Je zult er tijdens jouw wandelingen  veel plezier aan beleven. Goede reis! Buen Camino!!!

ADEMWERK

Bij langdurige stress raakt het lichaam uit zijn natuurlijke balans, waardoor een verkeerde ademhaling ontstaat. Dit kan leiden tot een gevoel van gejaagdheid en onrust. Doel van de training Ademwerk is om weer rust in het lichaam te krijgen. Er kan tijdens de ChiWalking lessen kort aandacht besteed worden aan de ademfrequentie, de ademteug en het adempatroon. Wil je een training Ademwerk? Dan kan je dit bij Anneke aangeven.

Lees verder

TESTEN VAN BELASTBAARHEID

De EnergyControl test wordt ingezet om mensen op de juiste lichamelijke belastbaarheid te laten trainen. Aan de hand van de testuitslagen wordt een persoonlijk trainingsschema gemaakt. Zo wordt werken aan herstel en opbouw in energie en conditie via een ‘meten is weten’ instrument ondersteund.
Er kan tijdens de ChiWalking lessen kort aandacht besteed worden aan de EC methode. Wil je een inspanningstest? Dan kan je dit bij Anneke aangeven.
Lees verder

Blessure-preventief en energie-efficiënt lopen

Een juiste lichaamshouding, de zogenaamde ‘naald in watten’ is de basis van de ChiWalking wandeltechniek. Het is de fundering van alles wat nog volgt van Chi Walking. Het is belangrijk dat je lichaam correct is uitgelijnd, zodat de structuur je lichaamsgewicht draagt. Op die manier creëer je de gelegenheid om te ontspannen.
Vergelijk je lichaam met een staande kapstok met daaraan jassen. De kapstok is de sterke naald, de jassen zijn de ontspannen watten. Meewerken met de zwaartekracht zorgt mede voor een ontspannen loopbeweging. De grote spieren doen het werk. De kleine spieren in je lichaam worden minimaal belast. Afzetten om vooruit te gaan wordt vervangen door het afpellen van je voeten van de ondergrond! Je gaat er tot in lengte van jaren je voordeel mee doen. Op vlak- maar zeker ook op heuvel- en bergachtig terrein.

Ervaringsverhalen

Previous Next