EnergyControl rust- en inspanningstesten

De EnergyControl test wordt ingezet om mensen op de juiste lichamelijke belastbaarheid, via een schema op maat, te kunnen laten trainen. Via de HartRateVariabiliteit kan gemeten worden bij welke hartslag zich het omslagpunt bevindt: het moment dat je overschakelt op volledige suikerverbranding. Bij sporten is dit een belangrijke grens voor het bepalen van de trainingszones. Het lichaam krijgt de juiste trainingsprikkels; niet te veel, niet te weinig. In welke zones iemand moet trainen, is verder afhankelijk van de huidige conditie en de trainingsdoelen.

De Test methode
In kaart brengen van de huidige situatie via een nulmeting op basis van de EnergyControl methode ontwikkeld door Stans van der Poel van de EnergyControl Academy. Ik werk samen met Peter van Buijtene; Personalsbest. De meting bestaat uit een gezondheidscheck, een rustmeting en een inspanningstest. Naar aanleiding daarvan stellen we de mate van stress, ademfrequentie, hartritme tijd en rustpols vast. Je conditie en de tijd die nodig is om te herstellen van een taak wordt zo objectief vastgesteld!

Trainen op hartslag
We werken aan herstel en opbouw van je energievoorraad en conditie door middel van sporten in combinatie met ademhalingsoefeningen op de bank. We maken gebruik van een hartslagband en horloge of een hartslagband die met de applicatie EC-HRV test op je mobiel verbonden wordt.

Voor wie
Prestatielopers krijgen een geweldig trainingsschema in handen ter voorbereiding voor een strakke tijd bij een event. Bij een 1 op 1 Outdoor coachings traject is het schema leidend waardoor mensen binnen hun eigen belastbaarheid kunnen trainen en stap voor stap fitter worden. De testmethodiek is voor beide groepen hetzelfde.

Duursporten
De duursporten lopen en fietsen lenen zich uitstekend om de trainingen te doen. Je uithoudingsvermogen wordt stap voor stap aantoonbaar verbeterd. Je bent actief aan het werk om je hersteltijd na een gedane taak te verkorten. Jouw lange termijn beloning is een good feeling in je life;-).

Kosten
Een rustmeting | ademhalingstherapie: € 70,00 incl. btw
Een EC rust- en inspanningstest: € 155,00 incl. btw

Begeleiding halve of hele marathon met behulp van een 13 weeks trainingsschema Stans van der Poel: € 100,00 incl. btw

Begeleiding via telefoon applicatie EC-HRV hartslagband met als doel: conditieopbouw en het verkorten van je hersteltijd na gedane arbeid.

Afspraak maken?
Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op via 06-2737 1040 of via info@hollendstilstaan.nl.