Terug naar het overzicht

ChiWalking Workshops WANDEL JE VRIJ 2023

Basis Workshops `Wandel je Vrij”

Vaak kost wandelen ons toch wel energie en zijn we moe als wij naar huis komen of we voelen achteraf spanning of pijntjes. Wil je dat niet meer? Dat kan anders!

Ons doel is jou nog vrijer en prettiger te laten bewegen en vooral (weer) met veel plezier op pad te gaan.

Wie zijn wij?
Anneke Koeckhoven kan je vaak buiten vinden. Outdoor gebruikt ze als haar werkruimte. Zij is een ervaren ChiRunning & ChiWalking Senior Instructor. Anneke geeft  trainingen, coaching en begeleiding aan groepen en individuen in leefstijl en gezondheid waarbij energie, ademwerk, bewegen in de buitenlucht, balans & Chi-kracht centraal staan.

Bettina Kraus is een zeer ervaren leraar Tai Chi Tao en AnMo TuiNa therapeute. Zij heeft al vele jaren in de regio haar groepen. Zij kan als geen ander met zeer lieflijke technieken vervelende spanning in je lijf ombuigen naar souplesse.

Inhoud van deze workshop
We oefenen meteen tijdens de theorie daadwerkelijk met wandelen en zoeken naar het subtiele Chi wandelgevoel. Wij, Bettina en Anneke, zijn samen met jou op zoek naar energie efficiëntie en blessure preventie. Focussen vanuit je kern/ vanuit je lichaamscentrum. En we zijn op zoek naar meer `wandel` ontspanning: Spanning daar waar nodig is, ontspanning waar spanning niet nodig is: doen door niet te doen! De praktische tips van Bettina helpen je om spanningen direct te kunnen verzachten. Zo kan je zelf aan de gang zodat je er ook op lange termijn profijt van kan hebben.

De groep bestaat uit maximaal 10 mensen. De workshop is geschikt voor beginners. Er is veel aandacht voor individuele aanwijzingen. Gezellig in een groep om samen te oefenen en een andere belasting via het Chi gevoel te ervaren.

De opbouw van deze ChiWalking workshop bestaat uit de volgende 4 onderdelen:
1: Basishouding van je lichaam
2: Wandeltechniek op plat terrein
3: Staplengte van je passen
4: Handvatten om spanningen en pijntjes op te lossen

Pad van de geleidelijkheid
Deze ochtend is een korte kennismaking met ChiWalking. Na de les heb je inzicht waar je aan zou kunnen werken om een lichtere wandelaar te worden. Iedereen krijgt zijn/haar eigen tips mee om mee aan de slag te gaan. Tijdens de trainingen die je zelf gaat doen komen er zeer hoogstwaarschijnlijk vragen bij je naar boven. Verzamel deze. Wij verzorgen dit jaar ook een aantal verdiepingslessen.

Verdiepingslessen.
Na een periode heb je de gelegenheid om bij een verdiepingsles aan te sluiten. Tijdens deze opfrisles  focussen we op de aangeleerde looptechniek en staan we helemaal open voor de vragen waar je de laatste tijd tegen aan bent gelopen 😉

Toegankelijks voor elk niveau.
Deze kennismakingsworkshop is zeer laagdrempelig. De duur van de workshop is 3 uur. Binnen deze drie uur wordt er veel uitleg gegeven over de techniek en kijken we naar elkaar om van elkaar te leren. Dit wordt afgewisseld met stukjes wandelen. Deze workshop is dus uitermate geschikt als een onderdeel van vriendinnendagen, jaarlijkse uitjes met team,  jaarlijkse familie feestjes. Je kan je ook individueel aanmelden. Vraag zeker naar de mogelijkheden als je iets anders creatiefs hebt bedacht waar wij je mee kunnen helpen.

Handig om aan te denken
Zorg dat je voldoende (laagjes) kleding aan hebt zodat je niet koud wordt. Doe vooral relaxte vrijetijdskleding aan en schoenen die lekker lopen.
Neem altijd handschoenen mee, ook al is het niet koud.  Meldt je snel aan want Vol =Vol!!! We maken er samen een fantastische ontspannen leerzame workshop van. Maak  kennis met de vele voordelen van ChiWalking.

Datum workshop: najaar 2023
Tijd: Maandagavond van 18.30 – 21.30 uur
Locatie: Hoorn: het park achter van der Valk hotel
Kosten: € 60,00.
De workshop gaat door bij voldoende deelname. Vol = Vol.

AANMELDEN

Wil je meedoen? Stuur dan een bericht naar info@hollendstilstaan.nl O.V.V.
– Workshop kennismaking `Wandel je vrij`
– De datum van de workshop
– Mailadres (voor de factuur)
– Je Naam
– Je adres
– 06 telefoonnummer.

Deel dit!