Terug naar het overzicht

ChiWalking Workshop WANDEL JE VRIJ 2023

Workshop “wandel je vrij”

Workshop “Chi Walking” met een extraatje!

Vaak kost wandelen ons toch wel energie en zijn we moe als wij naar huis komen of we voelen achteraf spanning of pijntjes. Dat kan anders!

Ons doel is jou vrijer en prettiger te laten bewegen en vooral (weer) met veel plezier op pad te gaan.

Wie zijn wij?
Anneke Koeckhoven kan je vaak buiten vinden. Outdoor gebruikt ze als haar werkruimte. Zij is een ervaren ChiRunning & ChiWalking Instructor.  Anneke geeft  trainingen, coaching en begeleiding aan groepen en individuen in leefstijl en gezondheid waarbij energie, ademen, bewegen in de buitenlucht, balans & Chi-kracht centraal staan.

Bettina Kraus is een zeer ervaren leraar Tai Chi Tao en AnMo TuiNa therapeute . Zij heeft al vele jaren in de regio haar groepen. Zij kan als geen ander met zeer lieflijke technieken vervelende spanning in je lijf ombuigen naar souplesse.

Inhoud van deze workshop
We oefenen meteen tijdens de theorie daadwerkelijk met wandelen en zoeken naar het subtiele Chi wandelgevoel. Wij, Bettina en Anneke,  zijn op zoek naar energie efficiëntie en blessure preventie. Focussen vanuit je kern/ vanuit je lichaamscentrum. En we zijn op zoek naar meer `wandel` ontspanning: Spanning daar waar nodig is, ontspanning waar spanning niet nodig is: doen door niet te doen!

De groep bestaat uit maximaal 10 mensen. De workshop is geschikt voor beginners en voor gevorderden. Er is veel aandacht voor individuele aanwijzingen waardoor iedereen de verdieping in kan gaan door middel van de aangereikte oefeningen. Gezellig in een groep om samen te oefenen en (de verdieping van) het Chi gevoel te ervaren.

De workshop bestaat uit 2 delen; een hele en een halve dag.
De hele dag besteden we aan jouw looppatronen en -structuren en gaan op zoek naar meer ontspanning en loopplezier. Wij staan voor dat je meer energie opdoet door het lopen als dat je uitgeeft. Inclusief lunch.
De halve dag gaan we dieper in op vragen over de veranderende ontstane houding en loopbeweging.

De opbouw van deze ChiWalking workshop bestaat uit de volgende 6 onderdelen:
1: Basishouding van je lichaam
2: Wandeltechniek op plat terrein
3: Heuveltechniek: zowel heuvel op als heuvel af
4: Lopen met rugzak, schouderpositie
5: Staplengte en frequentie van je passen
6: Handvatten om spanningen en pijntjes op te lossen

Handig om aan te denken
Zorg dat je voldoende (laagjes) kleding aan hebt zodat je niet koud wordt. Doe vooral relaxte vrijetijdskleding aan en schoenen die lekker lopen. Bij mooi weer kunnen we pootje baden of een duik in de Noordzee nemen. Wil je dat? Neem dan zwemspullen mee!
Neem altijd handschoenen mee, ook al is het niet koud.  Meldt je snel aan want Vol =Vol!!! We maken er samen een fantastische ontspannen, en toch heel leerzame workshop verdeeld over twee dagen van.

Datum:
Deel 1 op Zondag ????? 2023.
Deel 2, op  ?????? de verdieping les van 2,5 uur.

Tijd deel 1: 09.30 – 15.00 uur
Tijd deel 2: dit dagdeel, qua tijd en plaats, plannen we samen in overleg op dagdeel 1.

Locatie verzamelen: Parkeerplaats PWN aan de Oude schulpweg in Egmond-Binnen 1935 EN Egmond-Binnen. Deze parkeerplaats is verscholen achter een grasheuvel en heeft geen adres. Het is 100 meter VOORDAT je bij het restaurant Nieuw Westert bent. Een groot bord van PWN langs de rechterkant van de weg wijst je de ingang van de parkeerplaats.

Kosten: € 125,00. De lunch is inbegrepen en wordt in een restaurant aangeboden. Je kan dieetwensen ter plekke aangeven.
Ook de verplichte PWN dag-duinkaart is bij de prijs inbegrepen! Eventuele  Corona maatregelen vanuit de overheid zijn leidend qua planning!

AANMELDFORMULIER
– Velden met een * zijn verplicht
– Deelname is onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen
– Deelname geschiedt op eigen risico

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
Deel dit!