Terug naar het overzicht

ChiRunning Avondcursus

De ChiRunning avondcursus in Obdam is geschikt voor de beginnende loper maar ook voor de geoefende loper. In deze theorie cursus besteden we veel aandacht aan een andere kijk op bewegen.
Het startpunt van ChiRunning begint bij een goede basishouding waardoor je een mooie balans creëert om zo je techniek stap voor stap te optimaliseren.

Focussen via `Theorie`
ChiRunning past het principe van geleidelijke vooruitgang toe op iedere verandering in techniek, in schoenen en in afstand. Goed voor je lijf zorgen betekent dat je best wel de uitdaging kan opzoeken maar dat je wel rond jouw zone van belasting blijft.
Je leert te luisteren naar de signalen die jouw lichaam je teruggeeft. Dit zorgt ervoor dat niets voor zijn tijd gebeurt en het voorkomt blessures door overbelasting zoals onder andere: shin splint /scheenbeenklachten , plantair fascitis/ontsteking van de fascie aan de onderkant van de voetzool, achillespeesproblemen en de bekende lopersknie. Terugkerende focussen tijdens de cursus zijn: aandacht, balans, inspanning versus ontspanning, “forward fall” / “dan t’ian in front”, pasfrequentie, ritme, licht lopen!

Focussen via `Doen`
Na de theorie van 3 kwartier gaan we meteen naar buiten zodat je kan kennismaken met de manier waarop en hoe de reguliere Chi training aan de groep gegeven wordt. Het is aan te bevelen om je na de korte cursus (tijdelijk) aan te sluiten bij het ChiRunningTrainingsCentrum zodat het geleerde zijn weg kan vinden in je lichaam. Zo kan je stap voor stap groeien naar energie efficient en blessurevrij bewegen.  Lees de bijzondere ervaringsverhalen verderop.

Skilled for Running, Skilled for Life!

De volgende cursus:
Deze cursus start in de koude maanden op verzoek van runners die interesse hebben.  

Tijd: 18.45-19.30 uur. Daarna kan je aansluiten bij de reguliere Chi trainingsgroep tot 21.00 uur !
Locatie: De Boer Sport, Health, Wellness. Dobber 9 in Obdam.
Kosten: € 50,–

Deelnemers: minimaal 4, maximaal 8 personen!

 

Ja, aanmelden voor de nieuwsbrief

 

Deel dit!