Ademhalingsoefeningen HRV

Goed ademen is van levensbelang: als de basis maar goed is!

Het levensritme beheerst alle leven. De ademhaling en de hartslag van onze lichamen zijn daar een zeer concreet onderdeel van.

Voel jij je onrustig?
Dikke kans dat je ademhaling van slag is ;-( We ademen 24/7. Bij langdurige stress raakt het lichaam uit zijn natuurlijke balans. Een van de gevolgen van deze disbalans is het ontwikkelen van een verkeerde ademhaling. Dit kan leiden tot een gevoel van gejaagdheid en onrust en andere mentale en fysieke klachten.

Door het ontwikkelen van een verkeerde ademhaling blijft je lichaam in een permanente staat van paraatheid staan. Je lichaam drukt als het ware aldoor het gaspedaal in, ook als je niets doet en op de bank zit. Je lichaam kan de rem niet meer vinden. Je lichaam is dus erg hard aan het werk terwijl hij eigenlijk gewoon in ruststand zou mogen staan. Je ‘motortje’ mag gewoon uit staan.
Ademhaling is een van de belangrijkste instrumenten om het lichaam weer tot rust te krijgen en daarmee de vetverbranding weer aan te wakkeren. In rust moeten we vet verbranden, deze grote voorraad is daarvoor gemaakt.

Ademen tijdens Rust

  1. Ademteug: de ademteug is de hoeveelheid lucht die in- & uitgeademd wordt.
  2. De frequentie: het aantal keren dat je in- & uitademt.
  3. Het adempatroon is zeer belangrijk voor het welbevinden van de mens. De meeste mensen denken dat als je inademt de zuurstof meteen naar je bloed vliegt, maar dat gebeurt pas op de uitademing, daarom is deze zo belangrijk. Je moet in rust de gaswisseling de tijd geven.

Alle bovengenoemde 3 onderdelen kunnen in rust afwijken. Bij het afnemen van een rustmeting van de EnergyControl brengen we ze in kaart. Via dagelijkse ademhalingstherapie kan je je (onrustige) lichaam weer in de relax stand brengen.

Ademen tijdens inspanning
Tijdens inspanning moeten we veel ademen en laat dat ook lekker gebeuren, op een zeker niveau neemt het lichaam het van de geest over en dan adem je vanzelf passend bij de inspanning. Dit is ook het niveau waar op het lichaam zich prettig voelt.

Oefeningen
Door dagelijkse ademhalingsoefeningen op een stoel te doen train je stap voor stap je ademhalingsspieren. Door middel van ademhalingsoefeningen zoeken we de rem in je systeem weer op. Je hartspier heeft tijd en oefeningen nodig om de juiste modus weer terug te vinden. Door het doen van deze oefeningen kan je hartslag in rust structureel naar beneden bijgesteld worden.
Skilled for breathing / Skilled for life!!

Adem naar Arbeid
Dus: als je lichaam hard aan het werk is dan mag je hartslag omhoog, als je lichaam niets doet dan moet je hartslag weer naar een relaxstand terugkeren. Dan pas kan je lichaam goed uitrusten. Vervolgens kan je weer sneller en vol energie aan je volgende taak beginnen;-)

Dagelijks op de bank werken aan je conditie? Ja dat kan!
Om de juiste balans weer te hervinden zijn dagelijks oefeningen op de bank dus noodzakelijk.

  • Ga rechtop op een stoel zitten. Zet je voeten stevig op de grond.
  • Adem uit. Adem rustig in door je neus. Adem rustig uit door je neus.
  • Doe daarna even niets.
  • Adem daarna weer rustig in door je neus, etc.
  • Zorg dat je relaxed blijft in ademen.
  • 8 tot 12 ademhalingen per minuut is voldoende.

Werkwijze
Een rustmeting | ademhalingstherapie via de methode EnergyControl is altijd individueel en bestaat minimaal uit twee contactmomenten. Via coaching worden de verschillende componenten en focussen doorgenomen. Jouw ademhaling wordt via een borstband live op een digitaal scherm weergegeven.

Je krijgt stevig training huiswerk mee. Je gebruikt ter ondersteuning van je huiswerk een applicatie `ademhaling` op je smartphone. We zien elkaar na een korte periode weer. We checken dan of je op de goede weg bent tijdens ademhaling in rust. We stellen indien nodig bij. Bij het tweede bezoek nemen we je ademhaling tijdens communicatie onder de loep. De 1ste afspraak duurt 1 1/2 uur. De vervolgafspraak duurt neemt ongeveer 1 uur in beslag.

Kosten € 120,00.

Waar
De afspraken vinden plaats in Obdam bij De Boer Sport, Health, Wellness. Indien wenselijk kom ik naar je toe mits er een rustige ruimte beschikbaar is waar wij kunnen werken.

Samenwerking vanuit De Boer Sport, Health, Wellness
Hollend stilstaan werkt ook samen met de andere 2 coaches die werkzaam zijn vanuit de insteek|focus vitaliteit en balans.  Wij zijn op dit moment bezig om onze samenwerking goed af te stemmen en concreet uit te werken. Door elkaar te ondersteunen en te versterken kunnen wij u zo goed mogelijk helpen met uw hulpvragen rondom Health- en Coachings vragen.
Meer info volgt zo spoedig mogelijk.